Padlizsán és Feta avagy "A megszorítások"
sponsored links
Ma már lazítottam egy kicsit, kimenekülve a karácsonyi túlevésbõl, mondjuk ez szilveszterig így is lesz, aztán akkor ismét lehet minden sza...
...sokat enni, inni, mókázni, múlatni a évet és a derékbõséget ?
Itt jut eszembe egy nagy-nagy bölcselet, illetve inkább egy kérdés!
-Szerintetek, azért vagyok 140 kiló, mert az elmúlt 47 évben, minden Karácsony és Szilveszter között felszedtem 2,97872... kilót, vagy azért, mert minden Szilveszter és Karácsony között gyarapodtam ilyen csodálatosra?
Tehát létezik-e, a - Jajj, úgy meghíztam ünnepek alatt! - egetrengetõ jajveszékelés?
...vagy belátjuk, hogy, feljött rám néhány kiló, ami január elsejétõl (na jó,másodikától), a legtermészetesebb módon, "koplalás" nélkül, visszatérve a megszokott, normál étkezésre, le is fog menni...?
Naddde, mindegy; én ma már koplaltam, sanyargattam magam, és csak ilyen semmi kis izét nyammogtam ???
GRILLEZETT PADLIZSÁNSALÁTA, FETÁVAL
2 személyre
Hozzávalók:
1 db padlizsán (kb. 35 dkg)
10 -15 dkg Feta vagy Krémfehér sajt
8 db koktélparadicsom
5-6 szelet kígyóuborka
4 ek. almaecet
2 ek. olívaolaj + kenegetés
chili pehely (most éppen, füstölt?chipotle)
kakukkfû
csipet só és cukor
A padlizsánt ? centis szeletekre vágjuk, megkenegetjük mindkét oldalukat olívaolajjal és sózás nélkül grillserpenyõben szépen megsütjük õket; félretesszük kihûlni.
Közben elkészítjük az öntetet. 5-6 szeletke kígyóuborkát apró kockákra vágunk és egy tálkába rakjuk, egy csipet sót és cukrot adunk hozzá, elkeverjük 15 percig pihentetjük, aztán meglocsoljuk az almaecettel valamint az olívaolajjal, chili pehellyel és kakukkfûvel ízesítjük alaposan összekeverjük.
A padlizsán karikákat szépen elrendezzük a tányérokon, negyedekre darabolt koktélparadicsomot szórunk rá, majd jöhet a kockázott, vagy csak simán az ujjainkkal elmorzsolt Feta sajt, ha ezzel is megvagyunk, rálocsoljuk az öntetet.